10 Μαΐου 2011

ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ...

Να βαθύνουμε το ρήγμα ανυπακοής..

Να βαδίσουμε προς την ανατροπή!

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές γίνονται με φόντο την ολομέτωπη –ιστορικών διαστάσεων- επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Mας καλούν με τον πιο σκληρό τρόπο να πληρώσουμε ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε! Τα αποτελέσματα της βάρβαρης αυτής πολιτικής φαίνονται καθημερινά όλο και περισσότερο: Άμεση χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου της συντριπτικής πλειοψηφίας, εξωφρενική ακρίβεια, η ανεργία στους νέους εργαζόμενους στο 40%, συνεχιζόμενες απολύσεις, αύξηση ορίων ηλικίας και μείωση/κατάργηση των συντάξεων. Και σαν να μη φτάνουν όλ αυτά : Το χρέος συνεχίζει να μεγαλώνει! Όμως υπάρχει και το αντίπαλο δέος. Η νεολαία και οι εργαζόμενοι δεν έχουν αφήσει τον 1 χρόνο ΔΝΤ να περάσει αναίμακτα για την κυβέρνηση και αυτούς που συναινούν σε αυτή την πολιτική (ΝΔ,ΛΑΟΣ) Η λαϊκή δυσαρέσκεια ολοένα και μεγαλώνει, και βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι : Ή η συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση θα γίνει συγκροτημένος αγώνας σε όλα τα επίπεδα απέναντι στην πολιτική τους με σκοπό να την ανατρέψει, η θα γίνει ακίνδυνη για τα ολοένα και πιο επιθετικά σχέδια τους.


Μας εμπνέει το 1.000.000 εργαζόμενοι και νεολαίοι που κατακλύζουν τους δρόμους της χώρας σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση. Μας εμπνέει η τόλμη και η επιμονή των κατοίκων της Κερατέας και η νίκη τους απέναντι στους εργολάβους και την κυβέρνηση. Μας εμπνέει ο αγώνας των 300 μεταναστών για τα δικαιώματα τους. Μας εμπνέειη χρόνια μάχη του φοιτητικού κινήματος κόντρα στη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Μας εμπνέει το σύνολο των αγώνων, μικρότερων η μεγαλύτερων, κόντρα στην κυβερνητική πολιτική. Τέλος, μας εμπνέει η αποστροφή της κοινωνίας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική και σε όποιον άλλον προσπαθεί να την εκφράσει.


Όμως συνεχίζουν να επιτίθενται. Συνεχίζουν ανένδοτοι την προσπάθεια για την κατάργηση κάθε κεκτημένου. Συνεχίζουν την προσπάθεια για το πλήρες ξεπούλημα της χώρας. Συνεχίζουν την προσπάθεια να μας διαγράψουν ως γενιά από το χάρτη. Συνεχίζουν να προσπαθούν να μας πείσουν ότι μονόδρομος είναι η σκληρή λιτότητα, η ανεργία, η αποπληρωμή του ληστρικού χρέους.


ΩΣ ΕΔΩ!


Ιστορικό χρέος μας ως νεολαία αποτελεί η καταστροφή των σχεδίων τους. Το μπλοκάρισμα του νομοσχεδίου που έρχεται να κατεδαφίσει τη Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση, να κλείσει τα μισά ιδρύματα πανελλαδικά και να διαλύσει την εργασιακή μας προοπτική, την κατάργηση της αγχώνης του Συμφώνου Πρώτης Απασχόλησης.

Η γενιά μας είναι αυτή, που κανείς δε μπορεί να της επιβεβαιώσει ότι θα ζήσει καλύτερα από τη προηγούμενη (το αντίθετο μάλιστα). Είμαστε όμως και η γενιά που αποδείξαμε ότι πάμε κόντρα στις εντολές κυβέρνησης-ΝΔ-ΕΕ-ΔΝΤ.Είμαστε η γενιά που έριξε την αναθεώρηση του άρθρου 16. Είμαστε η γενιά που αποτελεί το μόνιμο πονοκέφαλο στα κυβερνητικά επιτελεία. Είμαστε η γενιά που πάει κόντρα στους νόμους της αγοράς, αλλά διεκδικούμε και νικάμε στους δρόμους της ρήξης και της ανατροπής.


Η αριστερά έχει τεράστια χρέη και στην νεολαία


Η λογική της ΠΚΣ πως ‘’οι αγώνες δεν μπορούν να κερδίζουν..επειδή οι συσχετισμοί είναι δυσμενείς’’ και οι αγώνες διαμαρτυρίας με ημερομηνία λήξης έδειξαν τα όρια τους. Η δημιουργία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών αποτελεί την πλέον επίσημη παραδοχή ότι η ΠΚΣ θέλει ένα φοιτητικό κίνημα μαγαζί του κόμματος, και όχι ένα πραγματικό εμπόδιο στις κυβερνητικές επιλογές, που θα βάζει ουσιαστικά αναχώματα στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και παράλληλα θα αποτελεί τον κινηματικό διεγέρτη συνολικά του λαϊκού κινήματος Μάλιστα, η πρόσφατη απόφαση για δημιουργία ξεχωριστών συλλόγων, οπού θα συμμετέχουν μόνο τα μέλη του ΜΑΣ αποτελεί πρωτόγνωρα προδοτική επιλογή απέναντι στο φοιτητικό κίνημα, και διασπά την ενιαιότητα του στην πιο κρίσιμη περίοδο. Δεν δεχόμαστε δυνάμεις που αυτοαποκαλούνται αριστερές να μπλοκάρουν τις Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητών, που αποτέλεσαν το κύτταρο όλων των προηγούμενων φοιτητικών κινητοποιήσεων, δημιουργώντας ένα μαγαζάκι πέρα και έξω από αυτές, ψάχνοντας τον εχθρό κυρίαρχα στην υπόλοιπη αριστερά και δευτερευόντος σε ΔΑΠ/ΠΑΣΠ.

Από την άλλη η λογική της ΑΡΕΝ που βλέπει την προοπτική των αγώνων στις κοινοβουλευτικές λύσεις, στις ηγεσίες, στο να ‘’πούμε λίγα για να είμαστε πολλοί’’ θυσιάζει το μέλλον ενός επικίνδυνου, ριζοσπαστικού, ανατρεπτικού και νικηφόρου φοιτητικού κινήματος απέναντι στις επιλογές κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου για χάρη του παρόντος, ενός εκλογικού κατεβάσματος. Δεν είναι τυχαίο, ότι η μόνη πρόταση της ΑΡΕΝ για το φοιτητικό κίνημα όλα τα τελευταία χρόνια είναι το κοινό ψηφοδέλτιο της Αριστεράς, λες και αυτό θα καταφέρει ν’ανατρέψει την πολιτική της κυβέρνησης στην εκπαίδευση. Την ίδια στιγμή, παραμένει απούσα στις ριζοσπαστικές πρακτικές του φοιτητικού κινήματος. Δεν είναι τυχαίο ότι όταν το φοιτητικό κίνημα βρισκόταν στο δρόμο απαιτώντας να μην ψηφιστεί ο Νόμος Πλαίσιο ο Αλαβάνος κατέθετε στην Βουλή νομοσχέδιο-αντιπρόταση για το νόμο, κερδίζοντας έτσι τα εύσημα νομιμοφροσύνης από τον δικομματισμό. Στην πραγματικότητα όμως ο όρος για το φοιτητικό κίνημα δεν είναι ένα ενιαίο εκλογικό κατέβασμα, αλλά η κοινή κινηματική δράση και η αναγκαιότητα για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής.


Στους αγώνες του σήμερα και του αύριο θα βγούμε νικητές! - Με την αριστερά της ανατροπής!


-Με την Αριστερά που δεν υποτάσσεται στους συσχετισμούς αλλά παλεύει για να τους ανατρέψει στα πραγματικά πεδία ανατροπής, που δεν στηρίζεται σε λογικές αντιπροσώπευσης αλλά παλεύει μαζί με τον κόσμο, μέσα στις μαζικές του διαδικασίες και ξαναγεννιέται μέσα σε αυτές.

-Με την Αριστερά που πηγαίνει κόντρα στις προσπάθειες όλων όσων θέλουν να κόψουν και να ράψουν την εκπαίδευση στις ανάγκες της αγοράς, να πειθαρχήσουν και να εντατικοποιήσουν τους φοιτητές-μελλοντικούς εργαζόμενους.

-Με την Αριστερά που δεν υπερασπίζεται μόνο αλλά διεκδικεί την διεύρυνση του ασύλου και του συνόλου των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, που θα παλεύει ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς.

-Με την Αριστερά που δεν φοβάται να τολμήσει να μιλήσει για την οριστική διαγραφή του ληστρικού χρέους, και όχι να “βολευτεί” με την επαναδιαπραγμάτευση του. Που θα παλεύει συνολικά για να οργανωθεί ο αγώνας της νεολαίας, και η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος

-Με την Αριστερά που δεν υπάρχει για τον εαυτό της αλλά είναι γέννημα και τροφοδότης των αγώνων.


Στις 18 Μάη στηρίζουμε-ψηφίζουμε ΕΑΑΚ!


Κόντρα στην καθεστωτική πολιτική που δρα μέσα στις εκλογές, κόντρα στην αντίληψη ‘’ψήφισε με και θα τα κάνω όλα εγώ για σένα’’, κόντρα στην λογική της αριστεράς που θέλει να της ανατεθεί ο αγώνας, παλεύουμε και για να εκφραστεί εκείνο το ρεύμα πολιτικής αμφισβήτησης και συνειδητής ανατροπής της υπάρχουσας κατάστασης, να εκφραστεί η προοπτική νίκης των αγώνων. Με νέους γύρους Γενικών Συνελεύσεων από την επομένη των φοιτητικών εκλογών, με στόχο να το φοιτητικό κίνημα να βάλει μπλόκο στα σχέδια της κυβέρνησης, να μπλοκαριστεί η επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου, και να σηματοδοτήσει έτσι ένα θερμό καλοκαίρι ρήξης και ανατροπής της πολιτικής τους!


Για ένα νικηφόρο φοιτητικό κίνημα ανατροπής!


  1. Για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΝΔ- ΕΕ-κεφαλαίου σε παιδεία-εργασία

  2. Για την ανατροπή του Μνημονίου και όλων των αναδιαρθρώσεων που πλήττουν τα συμφέροντα νεολαίας και εργαζομένων

  3. Για να ανατραπεί το Σύμφωνο Πρώτης Απασχόλησης, το εθνικό πλαίσιο προσόντων, ο νόμος πλαίσιο, η αναγνώριση ιδιωτικών πανεπιστημίων

  4. Απεμπλοκή από τη διαδικασία της Μπολόνια και του κοινού Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης

  5. Για ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν για όλους.

  6. Για λιγότερη δουλειά-δουλειά για όλους μόνιμη και σταθερή, με πλήρη ασφάλιση και αύξηση των αποδοχών, να ζούμε αξιοπρεπώς από έναν μισθό

  7. Για την διεύρυνση του ασύλου, των συλλογικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.


Ή θα εξακολουθούμε να γονατίζουμε όπως αυτός ο δραπέτης

Ή θα σηκώσουμε πύργο ατίθασο απέναντι τους!