21 Νοεμβρίου 2012

ΠΕΤΑΕΙ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ; Ε ΔΕΝ ΠΕΤΑΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ...


Έχουμε ξαναδεί το έργο. Η ΚΝΕ, να βγάζει κατάπτυστες ανακοινώσεις που στάζουν δηλητήριο για άλλες δυνάμεις της αριστεράς. Ελλείψει επαναστατικής πολιτικής γραμμής στο σήμερα, και χάνοντας την επιρροή με τον λαό που είχε παλιότερα αναγιγνώσκει ως εχθρό των διπλανό της. Το έχουμε δει και στην σχολή, με σχολιασμούς όπως Εκοφίτες ή Άνγκελα Μέρκελ για την ΑΝ.Α.ΚΙΝΗΣΗ – ΕΑΑΚ. Και στις 2 περιπτώσεις ήταν πόλεμος εντυπώσεων. Ένας πόλεμος που το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ζημιώσει την αριστερά, και να ενισχύσει την κυρίαρχη πολιτική.

                Δεν αποτελεί γραμμή της ΚΝΕ μόνο στο φοιτητικό. Το είδαμε στον ριζοσπάστη (αλλά και σε χαρτοπανό της σχολής), για την στοχοποίηση σωματείου της ανεξάρτητης αντικαπιταλιστικής αριστεράς, από το μέτωπο του ΚΚΕ στο εργατικό το ΠΑΜΕ. Το σωματείο στην SPIDER, που χρηματοδοτείται απο βιομήχανους. Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να ξανα-αποδείξουμε ότι δεν πετάει ο γάιδαρος. Νησάφι πια. Απλώς θα καταθέσουμε ορισμένα τεκμήρια, για το πως λειτουργεί το σωματείο, για να καθαρίσουμε και λίγο από την λάσπη. 

                Το έχουμε ξαναπεί, η κριτική μεταξύ της αριστεράς είναι απολύτως θεμιτή και αν γίνεται με υγιείς όρους είναι προωθητικό για το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα. Ποτέ δεν θα στοχοποιούσουμε δυνάμεις του ΚΚΕ, και δεν θα τις θέσουμε απέναντι μας. Απεναντίας  θα εμμένουμε για ανατρεπτική ενότητα στη δράση, για ένα νικηφόρο κίνημα, για την ρήξη και την ανατροπή!
Υ.Γ.: Επειδή η επίκληση στην αυθεντία ορισμένες φορές μπορεί να βοηθήσει, παραθέτουμε ένα γνωμικό του Λένιν, και προτείνουμε στις δυνάμεις της ΚΝΕ να έχουν ως οδηγό:

‘’Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας.’’