26 Νοεμβρίου 2013

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΜΕΡΑ: Παρασκευή 22 ΝοέμβρηΩΡΑ: 1μμ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Προπύλαια



Ένα περίεργο θέαμα περίμενε τους περαστικούς… Περίεργα πρόσωπα, περίεργα πανό, περίεργη ατμόσφαιρα… Μα για μια στιγμή!!! Αυτός δεν είναι ο ΔΑΠίτης της σχολής; 


Παρά την πραγματικά φιλότιμη προσπάθεια, αφού για να πούμε την αλήθεια είναι το τελευταίο μέρος στο οποίο θα περιμέναμε να τον συναντήσουμε ένα ηλιόλουστο μεσημέρι της Παρασκευής δυστυχώς, η ευρηματικότητα του για ακόμα μια φορά αποτελεί αστείρευτη πηγή γέλιου…
Γιατί παρόλη τη σοβαρότητα που απαιτούν οι καιροί, είναι πραγματικά αστείο να βλέπουμε τους ΔΑΠίτες, αυτούς του τίμιους(;) υπέρμαχους των διαλόγων με τα υπουργία να ξεπερνούν ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό και να διαδηλώνουν(;;) για να διεκδικήσουν το δίκιο τους (!;!;!;). Αλλά είπαμε κάτι οι σχολές που είναι κλειστές για δώδεκα εβδομάδες, κάτι οι διοικητικοί που αντί να δεχτούν τις απολύσεις με ψυχραιμία και υπευθυνότητα κρατούν «ομήρους»χιλιάδες φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν, κάτι οι πιέσεις από τους πολιτικούς τους μπαμπάδες, ε δικαιολογούνται τα παιδιά πάνω στον παροξυσμό για ανοιχτές σχολές να ξεφύγουν από τα όρια..
Ας μην τους κακοχαρακτηρίσουμε λοιπόν, έτσι και αλλιώς ως γνωστή και διαχρονικά υπεύθυνη παράταξη η μεγάλη ΔΑΠ έχει για ακόμα μια φορά απάντηση στην κατάντια του Ελληνικού πανεπιστημίου λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων.  Ποια είναι αυτή; Μα φυσικά όπως πάντα ανοιχτές σχολές…. Βέβαια, αν και δεν θέλουμε να είμαστε κακοπροαίρετοι αυτή τη φορά υπάρχουν όντως σχολές χωρίς απεργίες διοικητικών (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), ΑΝΟΙΧΤΕΣ.Με τη μικρή διαφορά ότι εκεί χάθηκε ένα εξάμηνο,λόγω έλλειψης σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό προσωπικό… Αλλά μάλλον πρόκειται για ατυχή σύμπτωση μάλλον  η δική μας σχολή με έναν υπάλληλο στη γραμματεία θα λειτουργεί ρολόι…. 
Όσο αστεία είναι η παραπάνω αντίδραση της ΔΑΠ βέβαια άλλο τόσο επικίνδυνη είναι.. Επικίνδυνη γιατί προσπαθεί να σαμποτάρει τον αγώνα τον διοικητικών και να στήσει για ακόμα μια φορά ένα μπλόκαντικατάληψης και απεργοσπασίας. Επικίνδυνη, γιατί προσπαθεί να ανοίξει το δρόμο για την αντιδραστική αναδιάρθρωση του πανεπιστημίου και την ιδιωτικοποίηση εντός των σχολών.




Γι αυτό και κρίνεται αναγκαίο στο σήμερα το φοιτητικό κίνημα να σταθεί στο πλάι των διοικητικών υπαλλήλων στηρίζοντας στην πράξη τον αγώνα τους και βάζοντας στο στόχαστρο το μέτωπο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, τους πραγματικούς υπεύθυνους για την κατάσταση του πανεπιστημίου.