20 Μαρτίου 2014

ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟΙ


Την ελίτ της αντίδρασης επιλέγει να φέρει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην εκδήλωση της με θέμα:

Το Πανεπιστήμιο του Αύριο
Ανοιχτός διάλογος με καταξιωμένους ανθρώπους
Παρουσίαση πρότασης παιδείας της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Πάτρας

Ποιο είναι το πανεπιστήμιο του αύριο; Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να διαβάσετε την Πρόταση παιδείας της ΔΑΠ με τον τίτλο Παιδεία 2020 η οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ μιλάει ξεκάθαρα για ιδιωτικά πανεπιστήμια, δίδακτρα, αστυνομία στις σχολές και μεγαλύτερη σύνδεση των ιδρυμάτων με τις επιχειρήσεις.
Άρα στα συντρίμμια του δικαιώματος της νεολαίας να χει πρόσβαση σε δημόσια και δωρεάν παιδεία θέλουν να «φτιάξουν» ένα πανεπιστήμιο των αποκλεισμών όπου «μπάλα θα παίζουν» οι μάνατζερ και οι επιχειρηματίες.
Οι καλύτεροι για να μιλήσουν για όλα αυτά είναι οι ομιλητές που έχει η ΔΑΠ. Μεγαλοκαθηγητάδες, βαρόνοι των μίντια, πολιτικά ρετάλια με αριστερό παρελθόν για να χουν και άλλοθι, πρυτάνεις κλπ. Προσωπικότητες (που σύμφωνα με την ΔΑΠ είναι «καταξιωμένοι άνθρωποι») οι οποίες έχουν σχέση με το επιχειρηματικό κατεστημένο των ιδρυμάτων και έχουν συμβάλλει στην κατάσταση που επικρατεί στην Τριτοβάθμια.
Ενδεικτικά επιτρέψτε μας ένα μικρό σχολιασμό για κάποια από τα μέλη του πάνελ:
Αντώνιο Τζε: είναι μέλος του συμβουλίου διοίκησης των Ιδρύματος του πανεπιστημίου, ενός οργάνου που η εκλογή του αποτελεί εφαρμογή του ν.Πλαίσιο του Αρβανιτόπουλου. Είναι ένα όργανο το οποίο είναι αυταρχικό, πετάει και αγνοεί τον ρόλο των φοιτητών και αποτελείται πέρα από μεγαλοκαθηγητάδες-μάνατζερ με επιχειρηματίες, τοπικούς άρχοντες κλπ. Είναι το όργανο που λέει ναι σε όλα στο υπουργείο παιδείας! Ναι στις διαγραφές των φοιτητών! Ναι στις απολύσεις των διοικητικών! Ναι στο ξεπούλημα!
Γρηγόρης Ψαριανός: Ως βουλετής της ΔΗΜΑΡ έχει ψηφίσει μνημόνια, περικοπές στην παιδεία κλπ. Περιφέρει χρόνια τώρα την ταμπέλα του «αριστερού» κάνοντας τις περισσότερες φορές το κατοικίδιο των μεγάλων συμφερόντων δίνοντας τους με αυτό τον τρόπο το αναγκαίο άλλοθι που χρειάζονται. Προφανώς έχει εξαργυρώσει την στάση του αυτή με πάρα πολλά λεφτά παρά το underground look του.
Μερικές δηλώσεις του σχετικά με την θεωρία των 2 άκρων:
«Αν πάρω εγώ ένα ρόπαλο και σου ανοίξω το κεφάλι και είμαι αριστερός είναι ΟΚ... Επειδή είμαι Αριστερός μπορώ να τα σπάσω όλα και σηκωθώ να φύγω είμαι δικαίως "αγανακτισμένος" και αυτό είναι "επαναστατικό". Αν είμαι Χρυσαυγίτης "α πα πα πα, Οι Χρυσαυγίτες! Με τα ρόπαλα και τα στηλιάρια!"»,
και για την άνοδο των αυτοκτωνιών στην εποχή της κρίσης:
 «Δεν είναι το οικονομικό το μείζον πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Δεν οφείλεται, δηλαδή, η αλματώδης αύξηση των αυτοκτονιών σε οικονομικούς λόγους. Άλλοι αυτοκτονούν επειδή έχασαν τα λεφτά τους στο καζίνο κι άλλοι από ερωτική απογοήτευση»
Πάσχος Μανδραβέλης: Εραστής των ιδιωτικοποιήσεων και ένας από τους μεγαλύτερους ρουφιάνους της δημοσιογραφίας(δουλεύει ως ακριβοπληρωμένος δημοσιογράφος σε ΣΚΑΙ και Καθημερινή). Είναι ο πρώτος που σπεύδει ακόμα και πριν από την κυβέρνηση να συκοφαντήσει τους αγώνες και να στηρίξει την πολιτική των μνημονίων και της ΕΕ. Μπορούμε να πούμε ότι αποτελεί την αιχμή της εντεταλμένης δημοσιογραφίας και ορκισμένος εχθρός της επαναστατικής αριστεράς και του κινήματος
Δηλώσεις του σχετικά με την ομηρία των ελληνικών πανεπιστημίων! Δεν θεωρεί ομηρία τα σχέδια της ΕΕ για την παιδεία και την κυβέρνηση αλλά τους επικίνδυνους καταληψίες!
«Σήμερα τα ΑΕΙ είναι όμηρος μειοψηφιών που «διεκδικούν δυναμικά τις σχολές», όπως λέει η «επαναστατική» ορολογία. Αυτές οι μειοψηφίες επιβάλλουν διά της βίας το άδικο των καταλήψεων.»
και άλλη δήλωση:
«Στη χώρα που βασιλεύει ο αριστερός παραλογισμός, τέτοιου τύπου κομπασμοί δεν θα έπρεπε να κάνουν πλέον εντύπωση. Το σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του τάδε» μετεξελίχθηκε για τις ανάγκες των αριστερών φοιτητών «Κάτω οι νόμοι και οι κανονισμοί, νόμος οι ανάγκες κάθε φοιτητή».»
Γιώργος Παναγιωτάκης: Ο φιλολαϊκός! Είναι αυτός που «ικανοποιεί» πάντα τα αιτήματα των φοιτητών δίνοντας πάντα διαβεβαιώσεις ότι θα βρει λύσεις και εν τέλει καταλήγει στο να μην κάνει τίποτα. Δεν ξεχνά όπου βρίσκεται να διατυμπανίζει τον αγώνα που δίνει για την δημόσια και δωρεάν παιδεία! Επί της ουσίας οι αποδείξεις για τον ρόλο του στην διάλυση της τριτοβάθμιας είναι τρανταχτές με τελευταία την στάση του στον αγώνα των διοικητικών οπού έταζε λαγούς με πετραχήλια και εν τέλει τους άφησε στα μισά του δρόμου.



Δεν μασάμε! Η πραγματική συζήτηση για την παιδεία που θέλουμε γίνεται μέσα στις συνελεύσεις και τις μαζικές εκδηλώσεις των φοιτητών και όχι σε μιντιακού τύπου παιχνίδια με αυτούς που μας έβαλαν την θηλιά στο λαιμό!


ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ!

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


ΥΓ Μύρισαν εκλογές. Και δυστυχώς η μπόχα είναι αφόρητη!!!